hb3

Kasper har altid haft det lidt svært med penge. Somme tider havde han masser, andre gange havde han intet. Kasper var pengeglad, og det fik han ofte lov at mærke for, når regningerne skulle betales.

Mistet arbejde

På grund af en skade i benet, mistede Kasper sit arbejde. Dette gjorde det vanskeligt at betale regninger, og Kasper måtte derfor komme på kontanthjælp. Kasper indså hurtigt, at kontanthjælpen ikke betalte nær så meget, som han fik udbetalt, da han havde et job. På trods af en svært afskærpet indtægt, var Kasper stadig pengeglad, og fik han først øjnene op for noget han kunne lide, så skulle han have det. Da Kasper ønskede sig ting af højere værdi, end kontanthjælpen kunne tillade, tygede Kasper til at låne penge. Et hurtig lån blev hurtigt til flere, og til sidst tænkte Kasper ikke engang over hvor meget han lånte, eller hvem han lånte af. Som Kaspers købemani fortsatte, blev regninger sværre og sværre at betale. Låneselskaberne krævede penge tilbage, og Kasper havde intet at betale tilbage med. Pludseligt var han flere måneder bagud med betalingen til låneselskaberne, hans mobilselskab og huslejen.

Kunne ikke betale

Da Kasper blot var en enkelt måned bagud, fik han tilsendt en såkaldt rykker. En rykker er et brev, som oplyser modtager om, at eventuelle regninger ikke er blevet betalt, og de derfor bliver opkrævet et rykker-gebyr. Dette gebyr ligger gerne på en hundrede kroner. Bliver brevet med rykkeren derimod ignoreret, vil der blive sendt et til, og bliver den anden rykker afsendt og derefter ignoreret af modtager, bliver man sat i det, der hedder RKI. RKI virker således at man vil blive krævet at betale det skyldige beløb tilbage. Gør man ikke det, kan man miste hus, og alt man ejer i værdi – sålænge det kan betale de penge tilbage, som man skylder. Det er ikke muligt at låne penge når man står i RKI, og man må derfor arbejde og prioritere sine penge bedre, for at komme ud af RKI igen. Dette var tilfældet for Kasper. Kasper stod til at miste sit hus og alle sine ting, hvis ikke han fandt en løsning snart. Han havde intet arbejde grundet dovenskab og sin skade i benet. Kasper søgte derfor til kommunen for at finde en løsning. Kommunen tildelte Kasper en sagsbehandler, som hjalp ham. Inden længe blev Kasper tildelt et flexjob, som tillod ham at arbejde og få sin inden indkomst, selvom hans ben stadig var dårligt. Med hjælp fra en bankrådgiver, fik Kasper struktureret et budget, som langtsomt, men sikkert, ville sikre ham at hans gæld ville komme ned.

Mange danskere står i en dårligt situation, økonomisk set. Det kan være på grund af en skade, eller noget helt andet. Er du på kontanthjælp, så tal med din kommune om hvad de kan gøre for dig, så du kan få en hver dag til at hænge sammen rent økonomisk set.